Diş ve ağız sağlığının önemi
Ağız ve diş sağlığının, genel sağlık üzerinde önemli etkisi bulunuyor. Ağız ve diş sağlığındaki olumsuzluk, bireyin genel sağlığını da bozuyor. Diş çürüğü ve ağız yapısındaki bozukluk, sindirim sistemini doğrudan etkiliyor. Sağlıksız dişler, mide ve sindirim sistemi hastalıklarına, beyin, kalp, akciğer, böbrek üstünde olumsuz etkilere zemin hazırlıyor, enfeksiyon riskini artırıyor.Ünitemizde, her yaştaki kişilerin ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunları çözüme kavuşturuluyor.
Diş Ünitesi’nde şu hizmetler veriliyor:
- Konservatif ve endodontik tedavi ( çürük tedavileri-estetik dolgular ve kanal tedavileri)
- Protez
- Cerrahi
- Pedodonti ( Çocuk dişleri )
- Periodontoloji
- İmplantoloji
Bir seansta tam tedavi
Meddem Hastanesi Diş Kliniği; çağdaş teknolojik donanımı yanında tam donanımlı modern hastane koşullarında hizmet vermenin avantajını taşıyor. Bu imkanlar çerçevesinde gerekirse genel anestezi uygulanarak, yani, hasta uyutulmak suretiyle tedavi yapılabiliyor.
Genel anestezi uygulaması, diş tedavisinden korkan, birkaç seanslık tedaviye zaman ayıramayan, haftalarca sürecek diş tedavilerini bir seansta bitirmek isteyen hastalar ve özellikle çocuklar için büyük kolaylık sağlıyor.
Protez
Diş kayıplarının yol açacağı yetmezliği gidermek protezle mümkün olabiliyor. Diş eksikliği olanların, bu eksiklikleri en son yenilikler doğrultusunda sabit ve hareketli protezlerle gideriliyor.
Bu çerçevede:
- Estetik bozukluk gösteren vakalarda mükemmele ulaşan porselen kaplamalarla ağız yapısı ve kişinin görüntüsü değiştiriliyor
- Empress-kuron ile yapılan ve tabii dişten farkı olmayan porselen protezler yapılıyor
- Sabit kuron-köprü uygulamaları ve hareketli protezler (modern-klâsik) gerçekleştiriliyor
İmplantoloij
Son yıllarda hızlı gelişme gösteren implantoloji sayesinde ağzında hiç dişi bulunmayanlara yapay sabit diş takılabiliyor. Bu uygulama, çene kemiğine vidalar yerleştirmek suretiyle gerçekleştiriliyor. İmplant ile ağzında diş bulunmadığı için çıkarılabilen hareketli protez, takma damak kullanmak zorunda kalanlar, estetik sabit dişlere kavuşmuş oluyor.
Cerrahi
Bu tür gömülü kalmış dişler, ağız içindeki kistler, basit ve komplike çene kırıkları cerrahi müdahale ile tedavi ediliyor. Bu operasyonlar, gerektiğinde genel anestezi ile gerçekleştiriliyor.Ağız ve diş sağlığında cerrahi müdahale geniş yer tutuyor. Bu sayede ciddi sorunlara yol açabilecek görünmez tehlikeler ortadan kaldırılabiliyor. Bazen, oluşma veya çekim aşamasında dişin bütünü ya da parçaları çene kemiğine gömülü kalabiliyor. Genellikle 20 yaş dişlerinde bu durumla sıkça karşılaşılıyor.